Taimekaitse tooted, mida vajad just praegu enda aeda!

Taimekaitse tooted, mida vajad just praegu enda aeda!

Kvaliteetsed taimekaitsevahendid tagavad taime pika eluea, tervise ning saagi rohkuse. Vali oma taimedele sobivad tooted allpool olevatest, sest just neid me soovitame Sinu aiataimedele!

Taimekaitse putukate vastu

  • Lehetäide spray Arox on looduslik vahend lehetäide tõrjeks, mida on mugav kasutada. Lehetäide tõhusaks tõrjeks tuleb pritsida lehe mõlemalt poolt. Enne kasutamist loksutada tugevalt. Pritsimist korrata 5 -7 päeva tagant või pärast vihmasadu.

    https://hortes.ee/toode/lehetaide-spray-arox-500ml/
  • Naturen® Multi-insect taimehooldusvahend on 100 % looduslik. Kasutamiseks toas ja aias võitluseks taimi kahjustavate erinevate putukate ja lestalistega: lehetäid, kilptäid, puudertäid (villtäid), kedriklestad, kasvuhoone karilased jt. Toimib kahjustajate erinevatel eluetappidel: munad, vastsed, valmikud. Moodustab õhukese kileja kihi mis takistab putukate hingamist ja arengut. Taimi võib toiduks tarvitada juba samal päeval.
    Kasutusvalmis töölahus. Toimib otsesel kokkupuutel.
    Kasutamine: Pritsi hoolikalt kohti, kus märkad putukaid, eriti lehtede alumisi külgi, väldi pihustamist õienuppudele. Pritsimist korratakse 7-10 päeva pärast. Maksimaalselt 3 järjestikust pritsimist. Soovitatav kasutusaeg – hommikul või õhtul, mitte kunagi otsese ereda päikesega ja temperatuuril > 25°C. Enne esimest kasutamist katseta ühel kahel lehel, sest mõned taimed võivad olla tundlikumad. Ettevaatlik tasub olla ka karvaste lehtedega nagu säntpoolia jne. Taimi võib toiduks kasutada juba samal päeval (12 tundi).
    Koostis: 16,9 g/l rapsiõli vesilahus. Toode on ohutu inimestele ja keskkonnale. Ei ole taimekaitsevahend.
    Hoidmine ja säilitamine: Ettevaatusabinõud: SILMA SATTUMISE KORRAL: Loputada ettevaatlikult veega. Pärast kasutamist pesta käed. ALLANEELAMISEL: Halva enesetunde korral võtke ühendust MÜRGISTUSTEABEKESKUSE või arstiga. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Säilitada toatemperatuuril, kaitsta külma eest. Toodet kasutades mitte süüa, juua ega suitsetada. Nahale sattumisel pesta kohe rohke veega. Hoida eemal toiduainest, joogist ja loomasöödast.

    NB! Tee oma toataimedele ennetav kahjuritõrje kevadel kasvuperjoodi alguses ja vastu talve. Jahedate ööde saabudes leiavad nii mõnedki lehetäid jt tee tuppa lahtisest aknast. Kindlasti tuleb taimed hoolikalt üle kontrollida ja teha 1-2 pritsimist sügisel kui tood „suvitajad“ tuppa.

    https://hortes.ee/toode/taimehooldusvahend-naturen-multi-insect-substral-075l/
  • Substral kasvustimulaator nõgeseekstraktiga tugevdab kogu taime juurdumist, kasvu, õitsemist ja viljakandmist. Parandab taime stressitaluvust ümberistutamisel ja ebasoodsate kasvutingimuste korral. Viljapuude, marjapõõsaste, köögiviljade ja dekoratiivtaimede hooldamiseks õues, katmikaladel ning toas. 100% looduslik toime.
    Kasutamine: Taimede kasvuperioodil 10–14 päevase vahega. Pritsimine: 25–50 ml 1 L vee kohta. Soovitatav töölahuse kogus olenevalt taimede suurusest ja tihedusest: 5–10 L / 100 m2. Kastmine: 50–100 ml 1 L vee kohta olenevalt taime vanusest. Esimene kastmine kohe peale taime istutamist. NB! Töölahusesse tekib sade, enne kasutamist loksutada.
    Koostis: Orgaaniline süsinik 31,7%; pH (H2O) 7,4
    Hoidmine ja säilitamine: Hoida originaalpakendis temperatuuril 5–25°C. Hoida lastele ja koduloomadele kättesaamatus kohas, eemal toidust, joogist ning loomasöödast.

    https://hortes.ee/toode/kasvustimulaator-bio-substral-korvenogese-ekstrakt-1l/
  • Looduslik taimehoolitseja i on kasutusvalmis lahus taimede üldtervisliku seisundi parandamiseks. Aed-liivatee ja hariliku kadaka bioloogiline toime on inimestele juba ammu teada. Ekstrakt tõstab taimede kasvuenergiat viies lehtedele ka hulgaliselt erinevaid mikroobe, mis suruvad alla haigustekitajaid ja parandavad taimede naturaalset vastupanuvõimet.
    Kasutusala: roosid, lilled, dekoratiivtaimed aias, rõdul või toas, kurgi, tomati- ja paprikataimed, maasikas, kartul, õuna-, pirni-ja ploomipuud. Enne kasutamist hoolikalt raputada. Taimede ennetav ja korduv piserdamine on soovitatav 7-10 päevaste intervallidega. Ärge unustage pritsida ka lehtede alumisele küljele.
    Kõige parem on toodet kasutada hommikul või õhtul. Kindlasti tuleks hoiduda pritsimast keskpäeval, sest päike võib lehtedel olevate vedelikutilkade koosmõjul tekitada suurendusklaasi efekti.
    Saagikoristust ei ole vaja toote kasutamise tõttu edasi lükata. Toodet võib kasutada ka mahepõllumajanduses.
    Koostis: aed-liivatee (Thymus vulgaris) ekstrakt, harilik kadakas (Juniperus communis) ekstrakt ja vesi.

    https://hortes.ee/toode/looduslik-taimehoolitseja-putukate-torjevahend-500-ml-baltic-agro/
  • NeemAzal -T/S on looduslik taimne ekstrakt kahjurite tõrjeks. Troopilise neemipuu seemnete tuumadest saadud taimset ekstrakti NeemAzal -T/S sobib kasutada kahjurite tõrjeks ka mahepõllumajanduses.
    Kahjurite tõrjeks taimedel: dekoratiivtaimed, dekoratiivpuud, hernes, juurviljad, kapsas, kartul, kurk, lillkapsas, uba, viljapuud; kasvuhoones: maguspipar, tomat, kurk, toataimed.
    Tõrjutavad kahjurid: lehetäid, ripslased, kaevandikärbes, karilased, kedriklest, õunapuu-võrgendikoi, maipõrnikas, kartulimardikas, külmaliblikas, viljakoi jt imevad ja närivate kahjurid. Sobib ka toalillede kahjurite tõrjeks.
    5 ml lahustada 1-1,5 l vees, piisab 10-15 m2 töötlemiseks.

    https://hortes.ee/toode/neemazal-t-s-5ml-taimekahjurite-torjeks-looduslik/
  • MAVRIK insektitsiidi kasutatakse kahjurite tõrjeks hernel, oal, kartulil, porgandil, lillkapsal, brokkolil, peakapsal, rooskapsal ja ilutaimedel. Laiendatud kasutusala väikese kasvupinnaga kultuuridele: õuna- ja pirnipuud.
    6-8 ml preparaati lahustada 10 l vees.

    https://hortes.ee/toode/mavrik-5ml-taimekahjurite-torjeks/

Taimekaitse haiguste vastu

  • Looduslik taimehoolitseja f on kasutusvalmis lahus taimede üldtervisliku seisundi parandamiseks. Põldosja bioloogiline toime on inimestele juba ammu teada. Ennetaval kasutamisel aitab see taimede vastupanuvõimet suurendada. Ekstrakt tõstab taimede kasvuenergiat viies lehtedele ka hulgaliselt erinevaid mikroobe, mis suruvad alla haigustekitajaid.
    Kasutusala: õuna-, pirni-ja ploomipuud, roosid, lilled, dekoratiivtaimed aias, rõdul või toas, kurgi, tomati- ja paprikataimed, maasikas, kartul, okaspuud jt. Enne kasutamist hoolikalt raputada. Taimede ennetav ja korduv piserdamine on soovitatav 7-10 päevaste intervallidega. Ärge unustage pritsida ka lehtede alumisele küljele.
    Kõige parem on toodet kasutada hommikul või õhtul. Kindlasti tuleks hoiduda pritsimast keskpäeval, sest päike võib lehtedel olevate vedelikutilkade koosmõjul tekitada suurendusklaasi efekti.
    Saagikoristust ei ole vaja toote kasutamise tõttu edasi lükata. Toodet võib kasutada ka mahepõllumajanduses.
    Koostis: põldosi (Equisetum arvense) ekstrakt 0.1% ja vesi.
    Pritsida otse taimedele 7-10 päevaste intervallidega.

    https://hortes.ee/toode/looduslik-taimehoolitseja-f-haiguste-torjevahend-500-ml-baltic-agro/
  • Infinito fungitsiid kartuli-lehemädaniku ja pruunmädaniku tõrjeks kartulil, kurgi-ebajahukaste tõrjeks kurgil kasvuhoones, ebajahukaste tõrjeks sibulal, porrul ja kapsastel. Haiguste tõrjeks taimedel: kartulid, kurgid, sibulad, porrulaugud, peakapsad, lillkapsad, brokoli ja spargelkapsad.
    Tõrjutavad haigused: ebajahukaste, lehemädanik, pruunmädanik.
    Enne kasutamist tutvu kasutusjuhendi ja ohutuskaardiga.
    14–40 ml lahustada 10 l vees.

    https://hortes.ee/toode/infinito-30ml-taimehaiguste-torjeks/
  • Score 250 EC on laia toimespektriga süsteemne fungitsiid.
    Kasutusala: õuna-, pirni-,ploomi-, kirsipuu ja teiste seemne- ja luuviljaliste seenhaiguste tõrjeks.
    Töölahuse kulu on 2 liitrit noorele ja 5 liitrit täies kandeeas õuna- või pirnipuule. Pritsida värskelt valmistatud lahusega tuulevaikse ilmaga, tagada lehtede ühtlane kattumine töölahusega.
    Maksimaalne pritsimiste arv 2. Parimaid tulemusi annab profülaktiline tõrje. Soovitatav on pritsida kaks korda enne ja kaks korda pärast õitsemist. Esimest korda pritsidaõiepungade moodustumise faasis 10-12 päevase intervalliga. Ravivalt pritsida vähemalt 96 tundi (4 ööpäeva) pärast infektsiooni algust. Pritsimisvaheline aeg määratakse prognoosi järgi, kui ilmaolud on haiguste levikuks soodsad. Ooteaeg 20 päeva.
    Tõrjutavad haigused: kärntõbi, jahukaste ja mädanikud.
    Taimekaitsevahendi kasutamisel tuleb järgida pakendil olevaid juhiseid.
    2 ml segatuna 10 l veega, 2 l noorele ja 5 l kandeeas olevale puule.

    https://hortes.ee/toode/score-250-ec-2ml-taimehaiguste-torjeks/

Nälkjate tõrje

  • Softcare® teotõrjeaine etana snail stop 5 l .
    Kasutamine: pihustada tigudele, nende munadele ja tigude liikumisteedele. Pihustada toodet kevadel murule, peenarde ja kraavide servadesse, kompostihunnikute ümbrusse ja muudesse kohtadesse, kus Hispaania teetigusid esineb. Korrata kasutamist kuu aja pärast, et hoida teod õuealalt ja peenardelt eemal.
    Kasutuskohad: aiaäärsed piirkonnad, hoonete, rajatiste ja vundamentide ääred, kompostihunnikute ümbrus.
    Koostisosad: taimeseep, etanool, pindaktsiivsed ained, orgaanilised lahustid, vesi.
  • Tigude-nälkjate tõrje Ferramol Limacide® on hea vahend tigude ja nälkjate tõrjeks. Ei kahjusta lemmikloomi, linde, siile, vihmausse, mesilasi ega muid kasulikke loomi. Teod ja nälkjad eelistavad graanuleid taimedele. Nälkjad lõpetavad lima eritamise ja hävivad. Pärast Ferramol Limacide® söömist lõpetavad nälkjad ja teod söömise, kuna toode tekitab täiskõhutunde. Nälkjad taanduvad oma peidukohtadesse, kus nad nälgivad ja surevad. Tootel on patenteeritud koostis ning uudne toimimisviis, mis muuhulgas tähendab, et tõrjevahendit ei kahjusta vihm ega niisked ilmastikuolud, mil nälkjad on eriti aktiivsed. Niisked graanulid meelitavad nälkjaid eriti aktiivselt. Kuivadel kohtadel tuleb graanuleid aegajalt niisutada, kui ei esine vihma. Graanuleid võib niisutada mitmeid kordi ilma, et need kahjustuksid.
    Kasutamine: Ferramol jaotatakse uhtlaselt maapinnale, kui on märgata nälkjakahjustusi. Parimad tulemused saavutatakse, kui tõrjet alustatakse esimeste nälkjate ja tigude ilmumisel piirkonda. Mitte laotada ridade või kuhjadena taimede vahele. Kuivade ilmastikuolude korral niisutada, kuna nälkjad eelistavad pehmet ja niisket sööta. Laotage graanulid välja õhtul, kui nälkjad on aktiivsed. See väldib ka teiste loomade ja lindude poolt nälkjate ja tigude eest graanulite ärasoomist. Toode puistatakse laiali käsitsi või granuleeritud väetiselaoturiga. Korda tõrjet kuni aias on nälkjaid ja tigusid. Lubatud kasutada 1-4 korda.

    https://hortes.ee/toode/tigude-nalkjate-torje-ferramol-limacide-500g/

Sipelgate tõrje

  • Substral sipelgate söödatoos on kasutusvalmis söödatoos peibutusgeeliga. Sisaldab fiproniili. Sipelgaid meelitab ligi toosis olev magus geel. Sipelgad söövad toimeainet sisaldavat geeli ja viivad endaga kaasa pessa, et toita oma järglasi. Kasutamiseks nii sise- kui välistingimustes. Toimib kuni 3 kuud.
    Kasutada kohe kui on märgata sipelgate tegevust. Eemalda katted neljal aval, mille kaudu sipelgad pääsevad toosi sisemuses oleva sööda juurde.
    Siseruumides paigutada kõvale pinnale või sipelgate käigurajale. Kaks söödatoosi 15 m² kohta.
    Välistingimustes paigutada ainult elamu ümber kõvale pinnale nt terrassile sipelgapesa või nende käiguraja juurde. Mitte kasutada rohkem kui kahte söödatoosi korraga ühes majapidamises. Kui kasutada kahte söödatoosi, siis tuleb asetada need erinevatesse kohtadesse.
    Iga 28-päevase sipelgatõrje tsükli vahele tuleb jätta vähemalt 7 päeva.
    Vältimaks ohtu inimesele ja keskkonnale tuleb järgida kasutusjuhendi nõudeid!

    https://hortes.ee/toode/soodatoos-sipelgatele-substral-2x10g/
  • Sipelgapulber Detia on kiire ja tõhus preparaat õuesipelgate (v. a. vaaraosipelgad) sihipäraseks tõrjeks hoonetes, teedel ja terrassidel. Pulbrit võib tänu tema koostisele kasutada säästlikult. Üledoseerimine ei suurenda tema toimet. Sipelgapulbrile on lisatud rohkem suhkrut, mis muudab selle sipelgatele väga atraktiivseks. Söötmürk kahjustab putukate närvisüsteemi tänu millele saavutate kiirelt soovitud tulemuse.
    NB! KASUTAGE BIOTSIIDI OHUTULT. ENNE KASUTAMIST LUGEGE ALATI LÄBI MÄRGISTUS JA TEAVE TOOTE KOHTA.
    Kui on soov puistada vahendit pinnale, siis raputada sipelgate käiguradadele ja muudele pindadele, kus putukad liiguvad. Põhjalikuks ja kiireks toimeks piisab umbes 10g/m2. Kastmiseks tuleb segada 10g sipelgapulbrit 1L veega. Vedelik valada kohe pärast valmissegamist eelnevalt avatud pesadesse, pinnasepragudesse jm. Vältimaks pulbri settimist tuleb lahust valamise ajal segada. Põhjalikuks ja kiireks toimeks piisab umbes 1L/m2.

    https://hortes.ee/toode/sipelgapulber-detia-250g/
  • Sipelgate tõrjepulber on kontaktse toimega putukatõrjevahend ja seda kasutatakse roomavate putukate, näiteks sipelgate ja prussakate tõrjeks.
    Kulunorm: 1 g kuni 2,5 g toodet siseruumi ruutmeetri kohta ennetuseks ja tõrjeks roomavate putukate suure arvukuse korral majades või tühjades laoruumides.
    Sipelgate tõrjepulber kahjustab putukate närvisüsteemi tänu millele saavutate kiirelt soovitud tulemuse.
    Raputage pulbrit pesade ümbrusesse ja pihustage seda pragudesse ja lõhedesse, kuhu sipelgad ronivad. Toodet võib kasutada puit-, betoon- ja siledatel pindadel (klaas, keraamika jne). Töötlemist korrata vastavalt vajadusele.
    Toode on juba ette valmistatud ega ole mõeldud segamiseks muude toodetega.
    Säilivusaeg: kinnises originaalpakendis ja õigetes tingimustes säilib preparaat vähemalt 2 aastat alates valmistamise kuupäevast.

    https://hortes.ee/toode/sipelga-torjepulber-100-g-baltic-agro/

Video: Kuidas rooside kahjurid ära tunda ja neist vabaneda?

Aiandusekspert Eneli Käger räägib, kuidas saad oma roosid hoida kahjuritest vabad ning eluterved. Loe edasi

Video: Teod. Meie aedade vaenlased. Kuidas neist vabaneda?

Aiandusekspert Eneli Käger selgitab miks just teod on meie aedades niivõrd kahjulikud ja milliseid Loe edasi

Video: Liimivööd ja püünised. Puude kaitse kahjurite eest.

Aiandusekspert Eneli Käger selgitab kuidas erinevad liimivööd ja püünised aitavad puid kaitsta kahj Loe edasi

Video: Kuidas vabaneda marjapõõsaid ohustavatest kahjuritest?

Aiandusekspert Eneli Käger räägib kuidas vabaneda kahjuritest, mis ohustavad meie marjapõõsaid ja k Loe edasi