Puljong lemmikloomale? Aga muidugi!

Puljong lemmikloomale? Aga muidugi!

Foodstudio puljongid leiad Laagri Hortese lemmiklooma osakonnas olevast külmkapist.

PULJONG LEMMIKLOOMALE? AGA MUIDUGI!

Tuntud kohaliku puljongite ja kastmete tootja FoodStudio valikus on puljongid ka kassidele ja koertele.

Puljongid valmivad käsitööna ja tegelikult polegi vahet, kas puljong on keedetud loomadele või inimestele. Nii tooraine kui keetmisprotsess on täpselt sama, ainus vahe seisneb retseptis. Loomade puljong on tummisem ja maitseaineteta, aga kvaliteedilt inimtoidu vääriline ning kõlbab tarbimiseks kogu perele. See tähendab, et kui lemmikloomal parasjagu puljongi isu pole, siis võib ka selle puljongi enda toidutegemisel ära kasutada. Loomadele inimeste toode paraku ei sobi erinevate maitseainete tõttu.

Kõikides FoodStudio puljongites kasutatakse ainult naturaalset ja mahepõllumajanduslikku toorainet. Tooted on puhtad, lihtsa ja arusaadava koostisega.

Loomade puljongid on jagatud kasside ja koerte tootesarjaks. Mõlemate sarjade tooted sobivad oma koostiselt nii kassile kui koerale (ja muidugi ka inimesele). Pigem on siinkohal oluline pakendi suurus ja ka loomade maitse-eelistused. Koertele mõeldud tooted on 350 ml pakendis ja kasside omad 100 ml pakendis. Samas sobivad kasside väiksed pakid väga hästi ka väiksemat sorti koertele. Maitsete osas on kasside eelistuseks kindlasti kala ja linnuliha ning koerte valik ei pruugi neile meeldida. Kui aga pirtsutajaid pole, siis saab pere lemmikloomi rõõmustada suisa kuue erineva tootega.

Hortes_lemmikloomatoidud_FoodStudio_1-2
Pildi autor: Merili Neumann
Hortes_lemmikloomatoidud_FoodStudio_Marvin_1-2
Pildi autor: Kadi Busch

MIKS ON KOERTELE PULJONGIT VAJA?

Puljong on koera maitse-ja lõhnatajule vastupandamatu ning pakub rohkesti vaheldust ja naudinguid.

Iga koeraomanik on mõnikord tundnud süütunnet, et miks koer peab sööma koguaeg ühte ja sama? Samas teavad kõik, et toitude vahetamine ei mõju reeglina koera seedimisele hästi ja pidev maiustustega liialdamine toob kaasa ülekaalu või muidki hädasid. Sellele dilemmale on nüüd hea lahendus puljongi näol, mis oma lihtsa ja tervisliku koostisega on õrn seedimisele, kuid äärmiselt tugev nauding maitsemeelele. Puljongit on kerge kasutada, sest toode on valmis ja saad seda koerale pakkuda nii, kuidas heaks arvad.

Tõstab organismi vedeliku taset.

Dehüdratsioon on loomadel sagedasti esinev probleem. See võib tekkida nii vähese vedeliku tarbimise kui ka suurenenud vedeliku kaotamise tõttu.

Vastutustundlik loomaomanik teab, et koeral peab koguaeg olema puhas vesi kausiga ees. Sellegi poolest võib tekkida olukord, kus koeral jääb joodud kogustest väheks või ta lihtsalt ise ei joo piisavalt. Kuivtoitu tarbides või ka maitsestatud inimtoitu süües on organismil kindlasti suurem vedeliku vajadus, aga koer ei pruugi ise piisavalt juua. Samuti on kasvav probleem tubane eluviis, kus koer pääseb välja kaks korda päevas. See võib viia harjumuseni päeva jooksul üldse mitte juua, et vältida hädade kannatamist ja pererahva koju saabumiseni hakkama saada.

Puljongi regulaarne tarbimine on sellisel juhul hea abimees ning aitab hoida organismi vedeliku taset normaalsetes piirides.

Vedeliku kaotamine on kindlasti seotud haigusnähtudega nagu palavik, oksendamine või kõhulahtisus. Ka sellisel juhul on koera jootmine puljongiga ohutu ja tervist turgutav. Tavaliselt haige koer ei taha ei süüa ega juua, kuid puljongist enamus koeri siiski ei keeldu.   

Õigesti keedetud luuüdi puljong on looduslik kollageeni allikas, mis on abiks liigestele ja õrn seedimisele.

Keedame puljongit vähemalt 12 tundi, et kõik kasulik (loe: kollageen) kontidest eralduks. Me ei lisa tootele kollageeni pulbrina, vaid kogu sisaldus on saadud keetmisprotsessi tulemusena loomulikust toorainest. Tervist toetavat puljongit saab üksnes kontidest ja mitte kunagi lihast või kanakoivast.

Puljong ei sisalda rasva ja on madala kalorsusega ning aitab hoida tervislikku kaalu.

Pika keetmisprotsessi tulemusel eraldub kogu rasv kihina puljongi pinnale ning see kooritakse puljongist välja. Sellepärast ongi FoodStudio puljongite rasvasisaldus 0% ja üldine kaloraaź väga madal. Puljong sobib hästi kui ülekaal kimbutab, sest tervislikumat menüüd saab puljongiga koera jaoks palju atraktiivsemaks muuta. Samuti on puljongist abi snäkkidest ja maiustustest võõrutamisel. Kui koer on harjunud pidevalt näksimist ja premeerimist saama, siis lonksuke puljongit kaussi pakub samaväärselt rõõmu ja naudingut.

KUIDAS PULJONGIT KASUTADA?

  • Sobib igapäevaseks tarbimiseks joogina, et hellitada maitseelamusega, pakkuda vaheldust ja tõsta organismis vedeliku taset.
  • Paku ka joogiks kui seedehäired kimbutavad või organism vajab turgutust teistest haigusnähtudest taastumisel.
  • Kasuta maitse-ja lõhnatugevdajana koos tavasöögiga kui lemmikloom keeldub söömast või on pirtsaka loomuga. Vala krõbinatele peale või sega konservile sisse.
  • Sobib ka kodutoidu valmistamise komponendiks, et toit oleks maitsvam ja tervislikum.
  • Ülekaalu korral on puljong hea abimees, et võõrutada koer maiustest ja snäkkidest.
  • Suurepärane vahend sportkoertele treeningute ja võistluste ajal jahutamiseks ja rahustamiseks.
  • Eriti vajalik ka tiinetele ja imetavatele loomadele vedeliku taseme tõstmiseks ja üldiseks toetuseks.
  • Suvel soojaga on hea puljong sügavkülmutada ja anda koerale jäätunud kujul. See jahutab ja pakub samal ajal ka tükiks ajaks tegevust.
Hortes_lemmikloomatoidud_FoodStudio_Villem_1-2
Pildi autor: Kadi Busch

MIKS PEAKS KASSILE PULJONGIT ANDMA?

Tõstab organismi vedeliku taset.

Paljud kassid ei armasta juua, kuigi see oleks hädavajalik nende tervisele. Kui sinu kass kuulub ka nende hulka, siis proovi tema vedeliku tarbimist puljongiga tõsta.

Puljong on maitsev ja tugeva lõhnaga.

Eriti pirtsakatele sööjatele võib puljongit toidule lisada isutekitamise eesmärgil.

Luuüdi puljong on looduslik kollageeni allikas.

Kollageen aitab toetada liigeseid ja karvkatet ning on õrn seedimisele. Looduslik kollageen eraldub kontidest pikaaegse keetmise tulemusena.

Puljong aitab hoida tervislikku kaalu.

Puljong on madala kalorsusega ja rasvavaba, sest eraldunud rasv kooritakse keetmise käigus välja. Seega pole ohtu kaalutõusuks. Hoopis vastupidi - see on abiks kaalualandamisel ja turvaline valik igapäevaseks tarbimiseks.

KUIDAS KASUTADA?

Sobib igapäevaseks tarbimiseks joogina.

Kas teadsid, et paljudele kassidele ei meeldi kui jook ja söök on kõrvuti. Kui kass joob liiga vähe, siis tõsta jooginõu teise kohta. Kui annad puljongit joogiks, siis tasub seda samuti anda joogikoha juures. Vähese joomisharjumusega kassidel võib protsess rohkem aega võtta, aga kassi tervise huvides tasub olla kannatlik ja teda vaikselt harjutada.

Sobib tavatoidu lisandiks või kodutoidu valmistamise komponendiks.

Kas teadsid, et kassid on eriti tundlikud toidu tekstuuri osas. Kui ta on harjunud kindlat tüüpi toiduga, siis ta ei pruugi midagi uut just lihtsalt omaks võtta. Seega proovi puljongit kõigepealt tavapärasele toidule lisada s.t. kuivtoidule natuke peale valada või konservile sisse segada. Kui kass on harjunud laiema menüüga või kodutoiduga, siis võib puljongist koos lihaga suppi keeta või muul moel toidule lisada.

Sobib erinevatest haigusnähtudest taastumisel.

Kas teadsid, et puljong on õrn seedimisele ning hea abimees erinevate seedehäirete korral. Samuti annab puljong organismile turgutust erinevatest haigusnähtudest või ka operatsioonijärgseks taastumiseks, sest kerge koostis ei kurna organismi, vaid tõstab vedeliku taset ning söögiisu.

Sobib tiinetele ja imetavatele loomadele ja kassipoegadele.

Kas teadsid, et tiinuse ja imetamise ajal on kassi vedelikuvajadus veelgi kõrgem ja puljongit võib anda piiramatult nii puhtal kujul kui ka veele lisatuna. Koostis on sobilik ka kassipoegadele ning aitab juba varakult harjutada looma piisavalt jooma. Hiljem alustades võib vedel tekstuur kassile võõras tunduda ning jooma meelitamine tunduvalt vaevarikkam protsess.

🐾 🐾 🐾 🐾 🐾 🐾 🐾 🐾 🐾 🐾 🐾 🐾

Foodstudio kodulehele saad siit.

Pildid, kus on autori nimi all, pärinevad 14.02.2023 Hortese facebookis avalikustatud loosimängust, kus palusime klientidel jagada pilte enda lemmikloomadest ning lisada juurde nende lemmik toidubränd. Hoia meie tegemistel silm peal ning võta ka loosimängudest osa.

Meil on suurim lemmikloomatoitude valik

Meie lemmikloomatoitude valik on suurim kogu Eestis. Toome tähestiku järjestuses välja kõik meie va Loe edasi

Aialindude lisatoitmine talvel – tee seda õigesti

Talveks aeda või koduakna taha pandud toidumaja pakub head võimalust meie metsa- ja aialinde lähema Loe edasi

Lemmikloomad ja taimed sinu kodus

Kas Sina tead millised taimed Sinu kodus on lemmikloomasõbralikud? Kasside omanikud teavad, k Loe edasi